AJOC Nieuws Groningen Stad: Sightseeing, Winkelen, Uitgaan

Groningen Stad: Sightseeing, Winkelen, Uitgaan

groningen

Groningen is een stad van cultuur, geschiedenis en schoonheid. Een perfecte bestemming voor iedereen die van kunst houdt of gewoon even weg wil uit de drukte van het dagelijkse leven. Deze prachtige Nederlandse stad heeft middeleeuwse gebouwen, beeldhouwwerken in de openbare ruimte, een imposante gotische kathedraal op het hartvormige marktplein, en tal van plaatsen om te verkennen! Dus kom met ons mee als we u meenemen op een tour langs de vele bezienswaardigheden van Groningen!

Groningen biedt voor elk wat wils. Of je nu wilt genieten van de rust en stilte van een van de vele hofjes, of op vrijdagavond met een paar vrienden wat wilt gaan drinken in een uitnodigende bar of restaurant; er is geen tekort als het gaat om het kiezen van activiteiten in deze prachtige stad!

Er zijn zoveel dingen te doen, en de mensen in deze Nederlandse stad zijn altijd erg vriendelijk geweest! In de zomer is er zelfs een heel festivalterrein waar je met je vrienden kunt relaxen terwijl je concerten geeft of gewoon kunt genieten van alle soorten lekkernijen die er worden aangeboden (zoals ijsjes)!

Hoe kom ik in Groningen?

De stad is ruim en de mensen zijn vriendelijk, dus het is moeilijk om verkeerd te gaan. Als je met de auto komt zijn er dertien parkeergarages voor je gemak- ook als geen van deze goed lijken dan neem een van onze P + R gebieden rond de stad! En vergeet niet dat we goedkope bussen hebben die je dichtbij genoeg brengen om alles te verkennen wat deze geweldige plek in petto heeft. Voordat je weer op een trein of bus stapt bij een station in de buurt (afhankelijk van waar ze heen gaan)!

Martinitoren

Al sinds ik een klein meisje was, is de Martinitoren een van mijn favoriete plekken in Groningen. Het is niet moeilijk te zien waarom; hij is 97 meter hoog en is onmogelijk te missen met zijn spectaculaire hoogte vanaf de grond of aan de overkant van de stad als je door een willekeurige grote straat loopt! Bij de meeste toeristische attracties, zoals musea, kun je voor slechts 3 euro per persoon naar boven klimmen – wat dit een ideale plek maakt, zelfs als je gezondheid niet 100% perfect is, want van 1 euro af en toe gaat niemand dood, toch? Toen we eenmaal onze bestemming hadden bereikt boven op deze enorme trap die helemaal naar boven leidt naar de hemel zelf (letterlijk) stonden ons twee dingen te wachten: een prachtig uitzicht om ons heen overal op aarde beneden.

De Martinikerk, een 15e-eeuwse gotische hallenkerk met een orgel van vóór 1450 is een van de oudste instrumenten van ons land en herbergt vele prachtige schilderingen. Er wordt 1 euro entree geheven om de kerk van binnen te bekijken, maar je kunt er ook zelf doorheen lopen.

De meest bekende bezienswaardigheid in de kerk zijn de indrukwekkende torens. Een ervan, die om voor de hand liggende redenen Dronkemanstoren wordt genoemd, kan worden gezien als twee afzonderlijke gebouwen – een met tien meter hoge wijzerplaten aan elke kant ervan!

Hofjes van Groningen

De armenhuizen in Groningen vormen een oase voor armen, zieken en bejaarden. In het verleden werden deze gebouwen gebruikt als woningen voor mensen die zich geen luxueuze levensstijl konden veroorloven; tegenwoordig worden ze bewoond door mensen zoals u! De hofjes hebben poorten die je naar believen kunt openen of sluiten, afhankelijk van wat goed voelt bij het betreden van hun dorpsachtige omgeving. Sommige lijken verborgen achter andere bouwsels, terwijl andere fier overeind staan met een eigen ingang die van elke afstand duidelijk zichtbaar is (ik raad vooral aan om kamer nummer 2 binnen te gaan!). Eenmaal daar stel je jezelf één vraag: voel ik me dichterbij dan ooit tevoren?

De stadswandeling voert u langs enkele historische hofjes zoals het St. Geertruids Gasthuis, het Heiligen Geest Gasthuis of het Vrouw Wilsoors- en Aaffien Olthofsgasthuis! Als deze plaatsen u meer interesseren dan de andere, dan verkopen ze bij uw plaatselijke VVV-kantoor een “auck Beste gasthuis wandelroute” die inzicht geeft in alle belangrijke gebouwen op deze tocht.

Winkelen

Groningen is een stad die je doet terugkomen voor meer. Met de grote verscheidenheid aan winkels, is er voor ieder wat wils! Van warenhuizen en modeboetieks tot kleine speciaalzaken; het lijkt erop dat wat je smaak of portemonnee ook is, dit kleine Nederlandse paradijs heeft precies wat je nodig hebt. Als winkelen niet echt in je straatje past, ga dan naar het nabijgelegen Aukerkwartier, waar schilderachtige straatjes met authentieke boerderijen elke hipster groen van jaloezie zullen maken als ze door de vele deuren naar andere dimensies lopen.

Uitgaan

Groningen is een stad van studenten. Er zijn 160 kroegen, discotheken en tientallen terrassen in het centrum van Groningen waar je de hele zomer door kunt dansen! Naast deze geweldige sfeer tijdens de warmere maanden is er altijd iets spannends te beleven; of het nu openluchtconcerten zijn of optredens op een bepaald plein- het Noorderplantsoen heeft het het hele jaar door te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post