AJOC Nieuws Leuke avond uit op een krap budget

Leuke avond uit op een krap budget

budget

Het is vrijdagavond en je beste vriendin belt je op om te vragen of je zin hebt om uit te gaan. Je zegt ja, maar raakt vervolgens in paniek omdat je niet veel geld meer op de bank hebt na het doen van de boodschappen en het betalen van de nutsvoorzieningen deze maand. Maak je geen zorgen! Met deze tips laten we je zien hoe je toch een leuke tijd kunt hebben zonder al te veel geld uit te geven.

Als je uitgaat, zijn er veel manieren om geld te besparen. Voor sommige mensen die elke doordeweekse avond eten en drinken in dure restaurants of bars – of zelfs alleen op zaterdagavond als ze alleen thuis zijn – kan uitgaan zich echt opstapelen! Dus in plaats van persoonlijk uit te gaan, maak er een evenement van met vrienden door van tevoren activiteiten te plannen, zoals gezelschapsspelletjes, die iedereen evenveel bijwoont, maar op verschillende dagen, zodat niemand aan zijn lot wordt overgelaten als gevolg van een gewijzigde datum (en vergeet niet dat iedereen ook verplichtingen heeft!) Als je het goed aanpakt, heb je nog steeds plezier zonder elke keer je bankrekening te plunderen.

Je kunt ook korting krijgen bij uitgaansgelegenheden, vooral als je uit eten gaat. Door jezelf een vast bedrag te geven geef je niet meer uit dan wat je in eerste instantie had gepland en als geld besparen op uitgaan nog steeds moeilijk is overweeg dan om in de horeca te gaan werken!

Een avondje stappen kost nu eenmaal geld

Je kunt veel geld besparen op een avondje uit, maar het moet wel leuk blijven. Je wilt niet de hele avond in de bar zitten en niet drinken of elke keer het goedkoopste gerecht bestellen als je uit eten gaat – er zijn andere tips die uitgaan goedkoper maken!

Pas de frequentie aan

De eenvoudigste manier om geld te besparen op uitgaan is door het aantal keren dat je gaat te beperken. Het helpt als u elke maand bijhoudt hoeveel en welk soort uitstapje je doet, zoals restaurants of bioscopen – vergeet ook uw barrekening niet!

Om het weekend uitgaan in plaats van honderd euro uitgeven in het weekend kan je meer besparen dan alleen geld. Als uitgaan een belangrijk deel van je totale budget uitmaakt, dan kan minderen niet alleen invloed hebben op hoeveel geld je doordeweeks uitgeeft, maar ook waar het naartoe gaat!

Minder vaak uitgaan kan een goede zaak zijn omdat je jezelf geen voorwaarden hoeft op te leggen. Je gaat nog steeds wanneer het je uitkomt, wat betekent dat uitgaan meer een optie wordt dan iets dat noodzakelijk of verplicht is. Vooral omdat het geld dat je uitgeeft, gaat naar dingen als boodschappen en andere basisbehoeften in plaats van entertainment uitgaven zoals films en etentjes met vrienden!

Thuis drinken

Het beste aan thuis drinken is dat je evenveel kan drinken en toch geld uitsparen. Drinken met vrienden? Het is misschien geen slecht idee om voor te stellen een uurtje te gaan drinken voor je de stad ingaat, wanneer iedereen zijn koffie/eten op heeft (afhankelijk van).

Een bar of restaurant kan een stuk luider dan uw gemiddelde buurt hangout. Als u niet wilt concurreren met andere gesprekken, dan zitten bij iemand thuis is waarschijnlijk gaat om iedereen wat rust en stilte!

Maak er een huisfeestje van

Je kunt er ook voor kiezen om de hele avond (of nacht) bij iemand thuis door te brengen. Als je met een groep vrienden bent en je betaalt normaal €30 per persoon voor een uitje, dan kost het nu nog maar 15 euro per persoon! Met dit geld koop je drankjes of snacks voor jezelf EN bereid je samen een heerlijke maaltijd in je eigen huis. veel goedkoper dan elke dag uit eten gaan. en dat allemaal dankzij het gebruik van uitsluitend ingrediënten uit hun eigen voorraad.

Studentenkroegen

De studentenbar is een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten en betaalbare biertjes te drinken. Veel steden hebben speciale bars voor studenten, waar de prijzen veel lager zijn dan in andere delen van de stad. Je kunt bijvoorbeeld één biertje krijgen voor 1 euro in plaats van twee met een gemiddelde prijs rond de 2 euro per glas! Clubs die zich voornamelijk richten op leden bieden ook vriendelijke prijzen, dus zorg ervoor dat je ze controleert als gezellige drankjes niet jouw ding zijn, maar dit kan perfect zijn als het meer is wat je doet. Vooral gezien hoe goedkoop ze meestal gaan tijdens happy hour (en wie houdt er niet van om hun drank op te krijgen?).

Let op aanbiedingen

U kunt veel geld besparen door veilingsites en kortingssites te gebruiken om vouchers te kopen. Dit geldt vooral tijdens de feestdagen, omdat u dan uit eten kunt voor minder dan de helft van de prijs!

Geef jezelf een budget

Budgetteren is essentieel om je uitgaven onder controle te houden. Een effectieve manier om te budgetteren, vooral als je uitgaat en er zeker van wilt zijn dat je niet meer dan €25 uitgeeft in één avond, is door van tevoren wat geld opzij te leggen, zodat we later, als we uitgaan, niets bij ons hebben dat onze portemonnee vet maakt van al die fastfoodmaaltijden!

Baantje in de horeca

Als uitgaan echt belangrijk voor je is en het voor sommige mensen moeilijk kan zijn om geld te besparen, is er nog een andere optie. Je zou kunnen werken in de horeca, waar als barman verdient hun houden zonder zelfs de kosten van een avondje vrij van het barmannen! Zolang we ons bewust zijn van de vrijheid die al dan niet bestaat bij het werken achter de bar op plaatsen zoals deze… wel, waarom gaan we dan niet meteen verder met onze plannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post