AJOC Nieuws Plannen voor een avondje uit: Een goede voorbereiding

Plannen voor een avondje uit: Een goede voorbereiding

avondje uit

Als je ’s nachts uitgaat, is het belangrijk dat je je voorbereidt. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je een goede maaltijd hebt gegeten voor je avondje uit. Eten kan helpen om je lichaam energiek te houden en ook je bloedsuikerspiegel op peil te houden!

Je weet dat een goed avondje uit de best mogelijke voorbereiding verdient. Een last-minute scramble kan leiden tot onaangename verrassingen wanneer je ’s morgens wakker wordt, dus zorg ervoor dat je hoofd zo helder is voordat je uitgaat met vrienden of familie! Eet een ontbijtje en bereid je voor op alcoholgebruik door iemand te kiezen die ervoor zorgt dat je veilig naar huis kunt rijden als het eenmaal duizelig begint te worden (hint: dat ben je misschien zelf wel).

Het spreekt voor zich dat je je alcoholgebruik moet beperken, maar wat als het feestbeest te veel op heeft? Je zult blij zijn te weten dat er een aantal eenvoudige tips zijn om van een kater af te komen. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen op hun plaats blijven en drink veel water of sap als je wakker wordt, zodat je je niet alleen beter voelt in de vroege ochtend na een zware drinkbeurt; het helpt ook om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, waardoor je de hele dag meer energie hebt!

Af en toe een avondje kan ervoor zorgen dat je je beter voelt

Er zijn veel manieren om plezier te hebben als je je down voelt, maar uitgaan en te veel drinken kan rampzalig zijn als je het verkeerd aanpakt. De volgende paar regels zullen helpen garanderen dat je avond niet verandert in de slechtste van de dagen!

Uitgerust op stap

Zelfs als je geen fervent drinker bent, is vroeg naar bed gaan en fris wakker worden belangrijk voor je mentale gezondheid. Als alcohol het u om welke reden dan ook moeilijk maakt – zoals slapeloosheid of slaapapneu – dan verliest u meer REM dan normaal, wat kan leiden tot grote problemen zoals depressie!

Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust bent voordat je met vrienden uitgaat. Als je bijvoorbeeld een weekend plant met veel activiteiten en late uren, probeer dan elke keer vroeger te gaan slapen zodat er op zondagochtend geen drastische veranderingen zijn in het vermoeidheidsniveau van beide betrokken partijen!

Maak goede afspraken met elkaar

Een goede date is als een uitstekende vriend. Spreek dus af hoe laat en waar je uitgaat, zo kan iedereen vooruit plannen. Zorg ook voor een veilige manier om thuis te komen als dat nodig is, voor het geval iemand te dronken wordt of twijfelt over het drinken van alcohol die avond – bijvoorbeeld door als aangewezen chauffeur op te treden! Let ten slotte niet alleen op jezelf, maar ook op de veiligheid van je vrienden als je samen plezier hebt in clubs en dergelijke; het is altijd beter als we allemaal veilig thuiskomen na een avondje stappen: heb ik gelijk?

Nuttig een goede maaltijd

Drinken op een lege maag is geen goed idee. Je zult de negatieve effecten van alcohol veel sneller voelen en je kunt mogelijk sneller dronken worden, wat je op dit moment niet wilt als je met je vrienden iets gaat drinken! Genoeg eten op voorhand helpt om de absorptiesnelheid van onze drankjes te vertragen, zodat als mensen merken dat er iets mis is, ze weten waar ze moeten kijken (veel water drinken op voorhand helpt natuurlijk ook).

Eten is een essentieel onderdeel van elke avond, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg eet voordat je het te druk krijgt. Enkele goede keuzes voor een lekkere maaltijd zijn brood met boter of kaas; vlees dat op verschillende manieren gekookt is, zoals soep (met noedels) van de pot-inclusieve gerechtenlijst in het restaurant van uw hotel – zoek eerst uit welke ze in de lijst hebben staan! Een andere optie is lasagne, van tevoren klaargemaakt, zodat je altijd iets warms bij de hand hebt als de honger weer eens toeslaat tot diep in de nacht … of zelfs ontbijt als dat aantrekkelijker klinkt na de hele dag alcohol gedronken te hebben 🙂

Kies de juiste avond

Na een avondje uit is uw concentratievermogen de volgende dag iets minder. Alcohol kan een nadelig effect hebben op zowel lichaam als geest; ga dus niet voordat je het het meest nodig hebt!

Goede voorbereiding

Het is een goed idee om uw persoonlijke bezittingen in de gaten te houden als u uitgaat. Let op de omgeving en laat uw jas alleen achter in de bewaakte garderobe – dure spullen zoals telefoons zijn niet nodig!

Last van een kater?

De beste manier om een kater te voorkomen is voldoende water drinken. Drink elke dag een glas alcohol (bier, wijn) gemengd met twee glazen sap op kamertemperatuur, omdat dit helpt bij het afbreken van de gifstoffen in je lichaam die hoofdpijn en misselijkheid kunnen veroorzaken. Dit als ze het gevolg zijn van te veel alcoholconsumptie na verloop van tijd.

Fruit zoals sinaasappels of druiven bevatten natuurlijke suikers die snel energie geven, dus het is een goed idee als je ze eet voordat je alcoholische dranken drinkt!

Het drinken van alcohol om van een kater af te komen is niet alleen ineffectief, maar het droogt je ook uit. Andere remedies tegen de cafeïne en de uitdroging die met drinken gepaard gaan zijn groene thee of ginseng die antioxidanten bevatten die helpen schadelijke stoffen in ons lichaam te neutraliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post